Home arrow Noutati arrow O noua vizita la scola de cimp din s. Rautel
O noua vizita la scola de cimp din s. Rautel Imprimare
Poza1

Pe data de 03 august 2018, AO „CUTEZATORUL” in colaborare cu Fabrica de prelucare a semintelor de porumb, Institutul CCC „Selectia”, a organizat „Ziua Cimpului” la lotul demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de porumb si floarea soarelui cu utilizarea bunelor practici agricole, prietenoase mediului.

     La activitate au participat 25 fermieri si producatori  agricoli din r-l Falesti, care au fost informati despre monitorizarea starii a 8 hibrizi de floarea soareelui si 16 hibrizi autohtoni de porumb de pe lotul demonstrativ a Institutului CCC „Selectia” si Fabricii de prelucare a semintelor de porumb.

Caracteristica fiecarui hibrid de porumb si floarea soarelui a fost prezentata de coordonatorul lotului demonstrativ, directorul Fabricii de prelucrare a semintelor de porumb Rautel, Sergiu Rosca si colaboratorul stiintific la Institutul CCC "Selectia" din Balti, Ivan Spelnic. 

  Ziua Cimpului  a finalizat cu intrebari si raspunsuri din partea participantilor, recomandari din partea expertilor privind ingrijirea culturilor de  porumb si floarea soarelui in conditiile anului 2018.

  Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Sprijinirea dezvoltarii durabile si inclusive in zonele rurale” (SIDRA), finantat de Federatia Agricultorilor din Republica Moldova (FARM).  

 Vezi poze