Home arrow Noutati arrow Adunarea generala - cel mai important eveniment al anului
Adunarea generala - cel mai important eveniment al anului Imprimare
Poza1

Pe data de 25 ianuarie 2019, AO „CUTEZATORUL”, membra a Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM impreuna cu 55 membrii ai asociatiei s-au  intrunit in cadrul  Adunarii Generale anuale pentru a evalua totalurile activitatii desfasurate pe parcursul anului 2018.

     Participantii au audiat rapoartele de activitate ale Consiliului de Administrare al AO „CUTEZATORUL” pentru perioada anului 2018 si sarcinile pe viitor, prezentate de Ion Besarab, presedintele Asociatiei si directorul Executiv Victor Cimpoies cu privire la activitatea AO „CUTEZATORUL” in anul 2018 si perspectiva pentru anul 2019. Raportul privind activitatea comisiei de cenzori in anul 2018 a fost prezentata de Tamara Rosu, presedintele comisiei de cenzori.

La dezbateri au luat cuvintul 11 persoane. Ei au mentionat activitatea pozitiva a asociatiei in informarea si consultarea fermierilor, organizarea instruirilor, vizitelor de studiu, scolilor de cimp, loturilor demonstrative s..a.  

  S-a accentuat activitatatea pozitiva cu retelele de femei (52 femei antreprenoare.) si tineri agricultori (72 de tinere si tineri), grupul de vinzari din satul Glinjeni (producatori de cirese, visine, prune si caise), scoala de cimp din satul Rautel.  

A fost continuata practica elaborarii si implementarii proiectelor alternative. In prioada de raportare concomitent cu proiectul SIDRA a fost realizat proiectul ”Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide”, finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Cooperarii Teritoriale al Parteneriatului Estic Republica Moldova - Ucraina.

Pentru prima data AO „CUTEZATORUL” a luat parte la prestarea serviciilor de extensiune pentru promovarea abordarilor agro-ecologice in perioada de tranzitie catre sisteme alimentare mai durabile in Moldova in cadrul proiectului implementat de FARM si finantat de  Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Un succes al Asociatiei a fost si participarea la realizarea proiectului „Facilitarea implicării active a societății civile în dialogul de politici agro-rurale”, finantat de UE in cadrul proiectuluiu ENPARD si implementat de Federatia Agricultorilor din Moldova FARM. In cadrul lui a fost creata si activeaza platforma agro rurala in componenta careia intra peste 20 reprezentanti ai APL, business si societatii civile.

  Participantii la adunare au aprobat Strategia de Dezvoltare a Asociatiei pentru anii 2018-2021, planul de actiuni pentru anul 2019, s-au ales delegatii la Adunarea Generala FARM , ce v-a avea loc la 5 martie curent. Membrii, prezenti la adunare, au decis marirea cuantumului anual al cotizatiei de membru de 300 lei.

    Participantii la adunare au considerat activitatea Asociatiei „buna”.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului SIDRA, finantat de Federatia Agricultorilor din Moldova FARM si proiectul WE EFFECT.

 Vezi poze