Home arrow Noutati arrow In raionul Falesti continua implementarea proiectului Imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa
In raionul Falesti continua implementarea proiectului Imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa Imprimare
Poza1

In cadrul lui s-a desfasurat sedinta Grupului de Lucru pentru audierea si dezbaterea proiectului studiului "Analiza diagnostica a operatorului economic in domeniul asigurarii cu apa si canalizare din or. Falesti". Studiul a fost prezentat de expertii GFA/GIZ Gheorghe Ciobanu, Andrei Russu si Viorica Scerbina. Activ s-au implicat in discutii doamna Valentina Plesca, consultant national superior GIZ, Vasile Bagrin, seful Directiei de Productie a Gospodariei Comunale si de Locuinte Falesti (DPGCL), Pavel Ivanciuc, managerul proiectului, Victor Cimpoies, alti participanti la sedinta, care au formulat si recomandari privind imbunatatirea si finalizarea studiului respectiv.

    Concluziile expertilor au demonstrat ca DPGCL Falesti functioneaza stabil si dispune de capacitatile necesare de a fi reorganizata intr-un operator regional de prestare a serviciilor apa si canalizare.

    Proiectul „Imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare in orasul Falesti" este finantat de Uniunea Europeana in cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale in Republica Moldova”, care este implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ) in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului si sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul Romaniei si Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC).