Home arrow Noutati arrow Comitetul Local Cetatenesc Falesti devene tot mai puternic (CLC)
Comitetul Local Cetatenesc Falesti devene tot mai puternic (CLC) Imprimare
poza1

CLC din or. Falesti, in numar de 15 persoane, a fost creat in cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Fălești” si activeaza al doilea an. In aceasta perioada au fost desfasurate 5 sedinte, in cadrul carora au fost prezentate si discutate Capitolul AAC din Strategia de dezvoltare social ecomnomica a orasului Falesti pentru anii 2018- 2025, discutate si elaborate recomandari pentru APL privind colectarea contributiei pentru conectarea/reconectarea la sistemele de apa si canalizare, rezultatele sondajului sociologic privind măsurarea gradului de satisfacție al locuitorilor or. Fălești de serviciile publice din sectoarele de aprovizionare cu apă și canalizare, cu privire la decizia ANRE privind tarifele noi pentru serviciile „Apa si canalizare” in orasul Falesti s.a..

In cadrul sedintei a VI din 21 februarie curent, la care au participat 20 de membri CLC, reprezentanti ai primariei locale, GIZ, societatii civile, au fost discutate si elaborate recomandari pe marginea chestiunilor cu privire la activitatea CLC in anul 2018 si sarcinile pentru 2019, analiza diagnostic a Intreprinderii municipale „Directia de Productie a Gospodariei Comunale si de locuinte Falesti”, informatiile privind executarea graficului de lucru la elaborarea proiectului de dizain, aprobarea de catre Agentia pentru Cooperare Internatioanala a Germaniei (GIZ) a contributiei individuale a locuitorilor orasului Falesti si identificarea persoanelor vulnerabile, ce vor fi scutite de plata contributiei total sau partial.

La sedinta au participat primarul orasului Falesti Vladimir Rusu, consultantul regional GIZ Igor Neaga, liderii ONG-urilor "CUTEZATORUL", "Rural Nord", EcoAgriNord, Asociatiei Apicultorilor.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Vezi poze