Home arrow Noutati arrow Proiectul a finalizat, activitatile continua.
Proiectul a finalizat, activitatile continua. Imprimare
Poza1

Pe data de 25 martie 2019, la Chisinau s-a desfasurat Conferinta finala a proiectului „Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide, la care au participat peste 40  de reprezentanti ai partenerilor de proiect, APL de nivelul I si II, institutiilor publice, societatii civile, fermierilor, mass-media din Republica Moldova si Ucraina.

Proiectul a fost implementat de Consiliul raional Falesti in parteneriat cu Consiliul local Novoselitsa, REC Moldova, A.O. ”CUTEZATORUL” din or. Falesti si O.O.”Agentia de Dezvoltare Economica si Colaborare Transfrontaliera din Novoselitsa” si co-finantat de Uniunea Europeana, prin Programul de Cooperare Teritoriala in cadrul Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina.

Participantii au fost salutati de catre Tatiana Udrea, reprezentantul Secretariatului Tehnic al Programului EaPTC Moldova-Ucraina si Victor Cimpoies, managerul proiectului.

In cadrul Conferintei au fost prezentate rapoartele privind etapele derularii proiectului, rezultatele obtinute, sistemele de colectare separata a deseurilor utilizate in tarile Uniunii Europene si sinteza celor doua studii privind selectarea metodelor eficiente de colectare separata a deseurilor solide in mediul rural al Republicii Moldova si orasul Novoselitsa (regiunea Cernauti, Ucraina), prezentate de Victor Cimpoies, managerul proiectului, Artem Yakimets, coordonatorul proiectului in Novoselitsa, Gabriela Capcelea, coordonator Relatii Publice, REC Moldova, Victor Cotruta, expert in managementul deseurilor solide, REC Molodova.

   Cu comunicari utile au venit Alexandru Fusa, expert tehnic al AO „CUTEZATORUL”, Svetlana Skrykuleak, specialist relatii publice, O.O. Agentia de Dezvoltare  Economica si Colaborare Transfrontaliera din Novoselitsa, care au vorbit despre mersul implementarii proiectului si realizarea campaniei informationale a proiectului si asigurarea vizibilitatii acestuia.

  Primarul orasului Novoselitsa, Maria Nicorici si comunei Sarata Veche Maria Galit au  vorbit despre activitatile implementate si impactul proiectului asupra localitatilor pe care le administreaza.

  S-au implicat activ in discutii si invitatii la eveniment din diferite zone ale Republicii Moldova, concluzionind ca metoda de colectare separata a deseurilor solide selectata de catre populatia localitatilor Sarata Veche si Noua Sulita este una exemplu si ar putea fi aplicata in alte localitati rurale din tara.

   La finalul conferintei, ce s-a desfasurat in sala de sedinte a hotelului Vila Verde din Chisinau, partenerii proiectului au prezentat concluziile, lectiile invatate si recomandarile pentru asiguararea sustenabilitatii proiectului.

Vezi poze