Home arrow Noutati arrow In raionul Falesti vor fi create 2 scoli de cimp pentru femieri
In raionul Falesti vor fi create 2 scoli de cimp pentru femieri Imprimare
Poza1 Saptamina trecuta in satul Marandeni a fost plantat lotul demonstrativ de comportare si testare a 15 hibrizi de floarea soarelui, pusi la dispozitie de Institutul CCC „Selectia” si compania Caussades semences. In cadrul scolii de cimp vor fi organizate 3 „Zile ale cimpului”, 1 instruire si 1atelier de totalizare si elaborare a recomandarilor.


Pe data de 25 aprilie curent in sala de sedinte a primariei locale a a fost desfasurata prima instruire in cadrul scolii de cimp, creata de Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL”
in parteneriat cu SRL "Agro-Papuros". La eveniment respectiv au participat 20 de fermieri si producatori agricoli care au audiat informatia privind utilizarea tehnologiilor agriculturii conservative la producerea culturilor de cimp.

  In cadrul seminarului au fost puse in discutii rapoartele privind solul ca organizm viu, serviciile ecosistemice si sociale acordate de el, principiile sistemului conservativ de agricultura, avantagele si dezavantagele lucrarii solului cu plug cu cormana, barierele in promovarea sistemului conservativ de agricultura. Expert al proiectului a fost Boris Boincean - doctor habilitat in stiinte agricole, Institutul CCC „Selectia”, profesor cercetator, Universitatea Aleco Russo din Balti.

   Pe linga tema de baza, expertul s-a referit si la starea culturilor de cimp in conditiile de primavara ale anului curent si ce ar trebui sa intreprinda fermierii la etapa actuala.

Seminarul a finalizat cu intrebari si raspunsuri din partea participantilor, recomandari din partea expertului privind utilizarea tehnologiilor conservative.

   Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Sprijinirea dezvoltarii durabile si inclusive in zonele rurale” (SIDRA), finantat de Federatia Agricultorilor din Republica Moldova (FARM) si Proiectului WE EFFECT.

Vezi poze