Home arrow Noutati arrow Atelierele de totalizare a activitatii Scolilor de cimp din raionul Falesti
Atelierele de totalizare a activitatii Scolilor de cimp din raionul Falesti Imprimare
Poza1

Recent, in satele Marandeni si Sarata Veche, AO „CUTEZATORUL” a desfasurat doua ateliere de totalizare a activitatii Scolilor de cimp privind utilizarea  tehnologiilor agriculturii conservative si ecologice.

    La evenimente au participat 45 de fermieri, reprezentanti ai OR FARM Falesti, Directiei agricole, Institutului CCC „Selectia”, Fabricii de Prelucrare a semintelor de porumb Rautel, mass-media.

      In cadrul atelierului din s. Marandeni au fost prezentate rezultatele obtinute pe lotul demonstrativ de comportare si testare a 15 hibrizi de floarea soarelui cu utilizarea agriculturii conservative creat de AO "CUTEZATORUL" in parteneriat cu Institutul CCC "Selectia" din Balti, compania CAUSADDE Semences din Chisinau si SRL "Agropopuros" din localitatea respetiva.

     Un alt atelier de totalizare a activitatii Scolii de cimp privind utilizarea tehnologiilor agriculturii ecologice  a fost desfasurat in s. Sarata Veche. Aici au fost testati 25 hibrizi de porumb, pusi la dispozitie de Institutul de Fitotehnie "Porumbeni", companiile CAUSSADE Semences si Bayer CropScience Moldova, fabrica de prelucrare a semintelor de porumb Rautel.

        Rapoarte privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute au prezentat reprezentantii OR FARM Falesti, savantii de la Institutul CCC „Selectia”, specialistii companiilor CAUSSADE Semences si Bayer CropScience Moldova, fabrica de prelucrare a semintelor de porumb Rautel, SRL "Agropopuros" din satul Marandeni si „Rairec Plus” din satul Sarata Veche.

      Rezultatele obtinute de pe loturile demonstrative au fost plasate pe reteaua de socializare Facebook si pagina web www.cutezatorul.org.md.

     Fermierii, prezenti la atelierele de totalizare au adus sincere multumiri Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM, Proiectului WE EFFECT, OR FARM Falesti si partenerilor de proiect pentru sustinerea acordata si posibilitatea de a invata noi tehnologii si metode ale agriculturii performante.

Vezi poze