Home arrow Noutati arrow Un proiect pentru cetateni si autoritatile publice locale
Un proiect pentru cetateni si autoritatile publice locale Imprimare

Recent in raionul Falesti a inceput implementarea proiectului “Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti”, finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), prin Programul „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”.   

  Scopul proiectului este contribuirea la perfectionarea activitatii administratiei publice locale, prin implicarea cetatenilor in procesul de formare, adoptare si monitorizare a executarii bugetului orasului Falesti, sporirea gradului de transparenta a activitatii Consiliului local Falesti.                                             

     Prin actiunile derulate, actorii proiectului isi propun sa sporeasca cu cel putin 20 % nivelul de informare si implicare a cetatenilor in monitorizarea bugetului si asigurarii transparentei APL Falesti, sa dezvolte capacitatile a 240 de reprezentanti ai APL, institutiilor publice, societatii civile, cetatenilor în domeniul formarii, consultarii, adoptarii, monitorizarii si transparentei bugetului obstesc, sa creeze si sa instruiasca Coalitia Locala pentru transparenta bugetara a cetatenilor cu initiativa pentru participarea la procesele de monitorizare a bugetului si dezvoltare locala a comunitatii, sa desfasoare o campanie de informare si sensibilizare a locuitorilor orasului privind necesitatea implicarii cetatenilor in solutionarea problemelor cu care se confrunta,  sa asigure transparenta procesului bugetar si al activitatii APL Falesti; s.a.   Mai multe detalii despre proiect veti afla participind la Conferinta de lansare, ce se va desfasura pe data de 06 decembrie curent in incinta primariei or. Falesti cu incepere de la ora 10.00. 

      Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”, finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), va oferi in perioada anilor  2019-2021 granturi in valoare de circa 3 milioane de euro Organizatiilor Societatii Civile, care isi desfasoara activitatea in afara orasului Chisinau.

    Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” este implementat in parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociatia pentru Democratie Participativa ”ADEPT”, Asociatia pentru Politica Externa si Asociatia Obsteasca Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

     Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societatii civile de nivel local din Republica Moldova care promoveaza si monitorizeaza transparenta si responsabilitatea institutiilor publice, inclusiv in implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

  

    Aceasta publicatie a fost realizata cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul sau este responsabilitatea exclusiva a proiectului „Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti” si nu reflecta neaparat punctele de vedere ale Uniunii Europene.