Home arrow Noutati arrow Acord de colaborare cu primaria or. Falesti.
Acord de colaborare cu primaria or. Falesti. Imprimare
poza 

În cadrul Conferintei de lansare, intr-o atmosfera festiva, in sala de sedinte a primariei, a fost semnat Acordul de colaborare intre primaria Falesti si  Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” pentru implementarea proiectului „Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a or. Falesti”.

    Proiectul este implementat de catre Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” in parteneriat cu AO „Rural Nord”, Centrul pentru Cooperare al Tineretului si primaria orasului Falesti. El este finantat de catre Uniunea Europeana, Fundatia Konrad Adenauer (KAS), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”.

     Proiectul isi propune sa sporeasca cu cel putin 20 % nivelul de informare si implicare a cetatenilor in monitorizarea bugetului si asigurarii transparentei APL Falesti, sa dezvolte capacitatile a 240 de reprezentanti ai APL, institutiilor publice, societatii civile, cetatenilor in domeniul formarii, consultarii, adoptarii, monitorizarii si transparentei bugetului obstesc, sa elaboreze mijloace si instrumente adecvate pentru participarea civica a cetatenilor la procesul participativ de luare a deciziilor privind adoptarea si executarea bugetului obstesc, sa creeze si sa instruiasca Coalitia Locala pentru transparenta bugetara a cetatenilor, sa organizeze 2 sondaje de opinie publica  cu intervievarea a 300 de locuitori ai orasului, sa informeze si sensibilizeze opinia publica privind necesitatea implicarii cetatenilor in solutionarea problemelor cu care ei se confrunta, sa sporeasca transparenta procesului bugetar si al activitatii APL Falesti.

   Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”, finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), va oferi in perioada anilor 2019-2021 granturi in valoare de circa 3 milioane de euro Organizatiilor Societatii Civile, care isi desfasoara activitatea in afara orasului Chisinau.

            Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” este implementat in parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociatia pentru Democratie Participativa ”ADEPT”, Asociatia pentru Politica Externa si Asociatia Obsteasca Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

            Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societatii civile de nivel local din Republica Moldova care promoveaza si monitorizeaza transparenta si responsabilitatea institutiilor publice, inclusiv in implementarea Acordului de Asociere RM-UE.