Home arrow Noutati arrow Audieri publice organizate de primaria or. Falesti si AO „CUTEZATORUL”.
Audieri publice organizate de primaria or. Falesti si AO „CUTEZATORUL”. Imprimare


Poza1Pe data de 19 decembrie curent, in incinta salii de sedinte a primariei or. Falesti au fost desfasurate audieri publice privind proiectul bugetului urbei pentru anul 2020, la care au participat 50 de locuitori ai orasului Falesti.  Evenimentul a fost moderat de primar de
 Falesti Alexandr Severin care a multumit cetatenilor pentru interesul sporit fata de proiectul bugetului pentru anul urmator si a mentionat rolul AO „CUTEZATORUL” si proiectului "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti" in implicarea cetatenilor in procesele  de monitorizarea a procesului bugetar si crearea conditiilor pentru ca cetatenii sa-si execite drepturile democratice si sa-si exercite punctul de vedere privind proiectul bugetului orasului pentru anul 2020.  

Victor Cimpoies, managerul proiectului "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti" a adus la cunostinta Ghidul cetateanului participant la audierea publica si regulile pentru desfasurarea audierilor publice, iar economista primariei Alena Bargan a prezentat proiectul bugetului orasului Falesti pentru anul 2020.

Scopul principal al audierilor publice a fost ca functionarii primariei sa asculte cetatenii orasului, iar ei, la rindul lor, sa vina cu propuneri si recomandari privind bugetul pentru anul viitor si asigurarea transparentei lui.

Atit primaria, cit si partenerii proiectului au ramas satisfacuti de participarea activa a orasenilor la audierile publice. Conform inregistrarilor in scris, au luat cuvintul 17 persoane care au venit cu sugestii si propuneri concrete de imbunatatire a bugetului orasului si activitatii APL in intregime. Din 50 de persoane prezente la audieri, 26 au fost femei, o buna parte-tineri si tinere pina la 35 de ani.

Audierile au fost organizate de primaria orasului Falesti in parteneriat cu AO "CUTEZATORUL", AO "Rural Nord" si Centrul pentru Cooperare al Tineretului in cadrul proiectului "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti", finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”.

In timpul apropiat va fi creata Coalitia locala pentru transparenta bugetara, membrii careia vor participa la seminare instructive, sedintele comisiei de specialitate, Consiliului local Falesti, monitorizarea executarii bugetului.

 ***

Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova”, finantat de Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (KAS), va oferi in perioada anilor 2019-2021 granturi in valoare de circa 3 milioane de euro Organizatiilor Societatii Civile, care isi desfasoara activitatea in afara orasului Chisinau.

Proiectul ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” este implementat in parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociatia pentru Democratie Participativa ”ADEPT”, Asociatia pentru Politica Externa si Asociatia Obsteasca Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societatii civile de nivel local din Republica Moldova care promoveaza si monitorizeaza transparenta si responsabilitatea institutiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Aceasta publicatie a fost realizata cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul sau este responsabilitatea exclusiva a "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti” si nu reflect? neap?rat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 #dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety 

Vezi poze