Home arrow Noutati arrow Agricultura ecologica- calea spre progres si un mod santos de viata.
Agricultura ecologica- calea spre progres si un mod santos de viata. Imprimare
re.jpg

La 29 mai current, AO „CUTEATORUL”  a desfasurat seminarul regional cu genericul "Utilizarea tehnologiilor agriculturii ecologice si bunelor practici agricole, prietenoase mediului la producerea culturilor de floarea soarelui si porumb". La instruirea care a fost moderata de directorul executiv al Asociatiei Victor Cimpoies, au participat 30 de fermieri din diferite localitati ale raionului Falesti.   

      Expertul instruirii a fost Boris Boincean, expert national, doctor habilitat în agricultura,  directorul Institutului CCC „Selectia” care a prezentat un raport cu continut bogat privind principiile tehnologiilor agriculturii ecologice, cererea de alimente si produse organice pe piata nationala si internationala. Dumnealui a vorbit despre beneficiile agriculturii ecologice, situatia existenta privind dezvoltarea culturilor agricole în regiunea de nord a tarii in conditiile anului 2020.
    La seminar au mai luat cuvintul Valeriu Motelica, seful Directiei agricole a CR Falesti, Alexandtru Fusa, consultant marketing al AO "CUTEZATORUL", care au vorbit despre scopul si obiectivele scolii de cimp create in cadrul proiectului SIDRA, finantat de Federatia Agricultorior din Moldova si proiectul WE EFFECT, rezultatele activitatii scolilor de cimp din satele Marandeni si Sarata Veche, sarcinile scolii noi create pentru anul 2020, situatia culturilor agricole si rezultatele calamitatilor naturale din raionul Falesti.

  Caracteristica hibrizilor de floarea soarelui si porumb, plantati pe loturile demonstrtative ale SRL "Rairec Plus", productivitatea lor, rezistenta la ploi, seceta, boli a fost efectuata de Eugenia Lungu, cercetator stiintific la Institutul CCC „Selectia”, Adrian Besarab, agronom principal la campania CAUSSADE semences Chisinau si Eugen Fetescu, specialist la campania „BAYER CROPSCIENCE Moldova”. La seminar a participat si a luat cuvintul presedintele raionului Falesti, domnul Sergiu Fintina.
    Instruirea a fost organizata in cadrul Scolii de camp din s. Sarata Veche pe terenurile agricole ale SRL „Rairec Plus” in colaborare cu Directia agricola a Consiliului raional Falesti, Institutul CCC "Selectia", campaniile CAUSSADE semences" si „BAYER CROPSCIENCE Moldova”, cu sustinerea Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM si proiectului WE EFFECT. 

 Vezi poze