Home arrow Noutati arrow A fost cereat primul Focus-grup, alcatuit din 12 cetateni.
A fost cereat primul Focus-grup, alcatuit din 12 cetateni. Imprimare
as.jpg

La 29 mai curent, in orasul Falesti, Asociatia Obsteasca "CUTEZATORUL" a desfasurat un prim Focus-grup cu 12 beneficiari ai AO „CUTEZATORUL”, pentru a afla cit de activ se implica  acestea în procesul bugetar al administratiei publice locale din orasul Falesti.  

  Scopul evenimentului, moderat de Alexandru Fusa, expert al proiectului, efectuat in cadrul sedintei Focus- grupului a fost colectarea, schimbul de informatii si opinii al unui grup omogen de cetateni pivind implicarea lor in procesul bugetar transparent al administratiei publice locale si identificarea celor mai adecvate mecanisme de implicare a cetatenilor in acest proces. 

Asociatia urmareste sa informeze publicul privind necesitatea implicarii localnicilor în asigurarea transparentei procesului bugetar si al activitatii APL din oras, elaborarea unor instrumente mai adecvate pentru participarea cetatenilor în procesul si îmbunatatirea activitatii administratiei publice locale. Activitatea a fost organizata in cadrul proiectului „Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti”, finantat de Uniunea Europeana (European Union in the Republic of Moldova) ?i Fundatia Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” si partenerului regional Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”.
            Proiectul este implementat de AO „CUTEZATORUL” în colaborare cu AO “Rural Nord”, Centrul de Cooperare al Tineretului si primaria orasului Falesti.
#dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety