Home arrow Noutati arrow Constituirea si aprobarea CLC din or.Falesti si s.Falestii Noi
Constituirea si aprobarea CLC din or.Falesti si s.Falestii Noi Imprimare
11a.jpg

Recent, in sala de sedinte a primariei orasului Falesti, s-a desfasurat prima sedinta a Comitetului Local de Cetateni (CLC), ce activeaza in or. Falesti din anul 2018, la care au participat 23 de membri CLC, reprezentanti ai partenerilor si primariei locale.

In cadrul sedintei au fost aprobate propunerile de eliberare a unor membri si aprobare a cererilor de primire a noilor membri. In rezultat, CLC Falesti are in componenta sa 19 membri. Ei au ales in functie de vicepresedinte al CLC pe doamna Larisa Bazilevschi, specialist principal in achizitii publice la IMSP Centrul de Sanatate Falesti.

Participantii la sedinta au audiat rapoartele privind mersul implementarii si primele rezultate ale proiectului "Cetateni implicate - comunitati dezvoltate- servicii de calitate" si "Imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa a orasului Falesti", finantat de Uniunea Europeana, prezentate de managerii proiectelor Victor Cimpoies si Pavel Ivanciuc. In final, participantii la sedinta, au discutat si aprobat planul de actiuni pentru anul 2020-2021.

O activitate similara s-a desfasurat in satul Falestii Noi. Aici a fost constituit Comitetul local de Cetateni, format din 19 cetateni activi din comunitate, deasemenea a fost aprobat regulamentul de organizare si functionare a CLC, a fost ales organul de conducere al comitetului respectiv.

Presedinte al CLC Falestii Noi a fost aleasa doamna invatatoare Tatiana Bejenari, loctiitoare- doamna Lilia Glinschi, secretar- doamna Veronica Malachi.

Conform agendei, membrii CLC au audiat prezentarea proiectului "Cetateni implicati- comunitati dezvoltate- servicii de calitate" si informatia privind mersul implementarii proiectului "Constructia sistemului de alimentare cu apa si canalizare in s. Falestii Noi", ce va fi conectat la sistemul de apeduct Prut- Falesti, prezentate de managerul proiectului Victor Cimpoies si primarul comunei Vladimir Bejenari.

AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene ?i implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” in raionul Falesti.

Programul de granturi locale este lansat in baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#Impreuna MaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md @casmed.moldova

Vezi poze