Home arrow Noutati arrow Atragera si monitorizarea investitiilor locale, regionale si internationale.
Atragera si monitorizarea investitiilor locale, regionale si internationale. Imprimare
f1.jpg

Recent, in sala de sedinte a primariei or. Falesti, a fost organizat atelierul Nr.3 de instruire a membrilor Comitetului Local de Cetateni cu genericul "Scrierea, implementarea si monitorizarea proiectelor locale, regionale si europene". Cei 17 participanti la atelier au audiat doua rapoarte privind metodologia scrierii, implementarii si monitorizarii unui proiect si practicile de succes din Regiunea de Nord in implementarea proiectelor de dezvoltare regionala, implementate de ADR Nord.

Expertii atelierului au fost Constantin Bandiu, seful Sectiei management integrat al proiectelor la ADR Nord si Victor Cimpoies, directorul executiv al AO "CUTEZATORUL" care, pe langa intrebarile si metodele pregatirii si scrierii unui proiect, au demonstrat oportunitatea si importanta atragerii investitiilor in scopul solutionarii multiplelor probleme cu care se confrunta locuitorii urbei.

Participantii la atelier au lucrat pe grupe pentru a identifica  probleme, elaborarea si formularea obiectivelor unui proiect, descrierea activitatilor si rezultatelor preconizate.

Atat expertii, cat si participantii la instruire, au adus multumiri Uniunii Europene, Agentiei pentru Comunicare Internationala a Germaniei penrtu contribuirea la dezvoltarea infrastructurii in domeniul AAC in orasul Falesti si capacitatilor cetatenilor pentru a se implica mai activ in acest proces.

AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene si implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” în raionul Falesti.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#ÎmpreunaMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md @casmed.moldova

Vezi poze