Home arrow Noutati arrow UE// Primaria comunei Falestii Noi si-au elaborat Strategia de comunicare si imlicare a cetatenilor.
UE// Primaria comunei Falestii Noi si-au elaborat Strategia de comunicare si imlicare a cetatenilor. Imprimare
1_cikpo.jpg

Conform planului de actiuni a proiectului „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate”, primaria comunei Falestii Noi si-a planificat elaborarea participativa a Strategiei de comunicare si implicare a cetatenilor in procesele de luare a deciziilor si monitorizare a investitiilor publice pentru anii 2021-2023.

Prin dispozitia primarului comunei Falestii Noi a fost creat Grupul de lucru in care au intrat 15 reprezentanti ai CLC, APL si societatii civile. Pentru ei a fost organizat un seminar instructiv privind metodele si tacticile de elaborare a acestei strategii, desfasurat de AO “CUTEZATORUL” in comun cu Aliona Turcan si Irina Ciumac, consultante ale centrului CICO din Chisinau.

Tot in acest scop, au fost organizate 3 ateliere in cadrul carora membrii Grupului de lucru, CLC, APL, ONG au invatat cum sa selecteze grupurile tinta, canalele si produsele de comunicare locale si externe, cum sa identifice si sa formuleze scopul si obiectivele strategiei, sa elaboreze planul de actiuni privind realizarea strategiei. La ultimul atelier, ce s-a desfasurat p data de 3 martie curent, a fost prezentata si discutata Strategia de comunicare si imlicarea cetatenilor in proocesele de luare a deciziilor si monitorizare a investitiilor locle, nationalale si europene.             

AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene si implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” in raionul Falesti.

Programul de granturi locale este lansat in baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#ÎmpreunaMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md CASMED.

 Vezi poze